Bajramska čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor

Prenosimo Vam bajramsku čestitku predsjednika Općinskog vijeća Prozor, gospodina Esada Dželilovića, a povodom nastupajućeg muslimanskog praznika, Ramazanskog bajrama.

Svim muslimanima Prozora, Bosne i Hercegovine i dijaspore od srca želim čestitati dolazeći nam blagdan, Ramazanski bajram. Ovaj Bajram nosi sa sobom posebnu čaroliju i radost, budući da nam dolazi nakon mjeseca odricanja, milosti i oprosta, te nam pouka i poruka koju crpimo iz ramazana trebaju biti dodatni podstrek da i u danima Bajrama, a i nakon toga nastavimo sa dobrim djelima, cijeneći mir i dobrotu i njegujući međusobno povjerenje, solidarnost i zajedništvo. Također, Ramazanski bajram je prilika da se osim najmilijih sjetimo i onih koji su  među nama u stanju najveće potrebe, te da bajramsku radost upotpunimo dobrim djelima kojima ćemo radost ovog blagdana približiti nemoćnim, bolesnim i siromašnim

Želim Vam da dane Bajrama provedete mirno i dostojanstvo, u skladu sa našom lijepom islamskom tradicijom, a sve to u sreći,  zdravlju, dobrom raspoloženju, u krugu svojih najmilijih, rodbine, prijatelja i komšija. Bajram šerif mubarek olsun!

 

 

201 thoughts on “Bajramska čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!