OŠ „Alija Isaković“ ispratila još jednu generaciju maturanata.

Osnovnu školu „Alija Isaković“ Prozor je ove školske godine završilo 20 učenika. U prvi razred devetogodišnje osnovne škole su upisani 2010. godine. Od prvog do petog razreda ih je učila Almina Zečić Muminović, nastavnica razredne nastave. Od šestog razreda njihove razredne starješine su se mjenjale, a bili su nastavnici Esmir Čajdin, Semra Čolak i Ramajana Imamović.

Nastavničko vijeće je donijelo odluku o proglašenju Ahmeda Muminovića, učenikom generacije. Iza Pilav, direktorica škole, je Ahmedu uručila diplomu, čestitala i zaželjela uspješno školovanje.

U školi je postavljen pano sa fotografijama lijepih i nasmijanih maturanata. Kraj osnovnog obrazovanja je obilježen proslavom male mature. To je za učenike i njihove porodice svečani događaj, kojem se raduju i za koji se pripremaju . Proslavi su prethodili svečani defile kroz grad i posjeta Šehidskom mezarju u Prozoru.

Fotografisanje je bilo sastavni dio večeri, a ono što je zabilježeno je uspomena na djetinjstvo i osnovnu školu. Maturantima će u sjećanju ostati i trodnevna ekskurzija na relaciji Prozor-Tuzla-Gradačac-Srebrenik koja je organizovana u aprilu, a u pratnji učenika su bili nastavnici Alijana Husika i Samir Čaušević.

 

Učenicima želimo uspješan nastavak školovanja i sretan život!

(Ostale fotografije sa mature zabilježene našim objektivom možete pogledati ovdje.)

300 thoughts on “OŠ „Alija Isaković“ ispratila još jednu generaciju maturanata.

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!