“6. FESTIVALA GLUMCA”: promocija knjige prof. dr. Selme Alispahić te izložba fotografija “Festival glumca u objektivu konjičkih fotografa”

Večeras će u sklopu “6. FESTIVALA GLUMCA” u konjičkoj KINO SALI biti upriličena promocija knjige “Sylvia Plath: pisanje kao pokušaj reintegracije ljudske i stvaralačke ličnosti” autora prof. dr. Selme Alispahić

 

Selma Alispahić, rođena 10. marta 1970. u Tuzli, je bosanskohercegovačka pozorišna i filmska glumica. Akademiju scenskih umjetnosti završila je u Sarajevu u klasi profesora Bore Stjepanovića. Član je SARTR-a (Sarajevski ratni teatar). Živi i radi u Sarajevu. Profesorica je na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli.  Od 1992. do 1997. živi i radi u Londonu i sarađuje sa Kraljevskim nacionalnim teatrom. (igrajući u predstavama Women of Troy, Caucasian Chalk Circle); Theatre de Comlicite (Foe); Young Vic Theatre (Blood Wedding); Royal Festival Hall (Sarajevo-Trilogy). U Bosnu i Hercegovinu se vraća 1997. i ostvarje značajne uloge u predstavama Narodnog pozorišta Sarajevo: Hasanaginica, Woyzeck i Leons i Lena; Narodnog pozorišta Tuzla: Don Juan i Hasanaginica i u Kamrnom teatru 55 u predstavi Bolest mladeži.

Promotori: Selma Alispahić, Šimo Ešić, Senadin Begtašević, Vesna Begtašević i Benjamin Mušinović

Poslije promocije knjige bit će upriličena izložba fotografija pod nazivom “Festival glumca u objektivu konjičkih fotografa“ autora Vehid Šišić, Ena Osmanović, Bahrudin Bandić i Endy Omeragić

304 thoughts on ““6. FESTIVALA GLUMCA”: promocija knjige prof. dr. Selme Alispahić te izložba fotografija “Festival glumca u objektivu konjičkih fotografa”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!