Pušten 4G signal u Prozoru

Nakon što su do nas došle neslužbene i neprovjerene informacije da je pušten 4G signal na području Prozora, odlučili smo da sami provjerimo informaciju.

Kontaktirali ponuđače telekomunikacionih usluga na našem području. iz kompanija BH Telecom i M:Tel su nam dali negativan odgovor, dok nam je iz kompanije ERONET potvrđeno da je u centru gradske jezgre pušten 4G signal.

“Poštovani, pokrivenost 4G mrežom na lokaciji Prozor centar je dostupna.” – kratko su nam saopštili iz centrale ERONET-a

Glavna razlika između 3G i 4G mreže su brzina prijenosa podataka, metode prijenosa, pristupna tehnologija za internet, kvaliteta usluge i zaštita. 4G mreža omogućava oko 10 puta veću brzinu downloada podataka i oko 20 puta veću brzinu uploada podataka u odnosu na 3G mrežu. Da bi se uvjerili u ono  što su nam iz ovog operatera poručili, napravili smo komparaciju koju možete pogledati u video zapisu kojeg smo pripremili za Vas.

 

Da bi koristili usluge 4G mreže, potrebno je da izvršite zamjenu postojeće SIM kartice sa novom USIM karticom. Zamjena kartice košta 5KM te se može zamjeniti na svim prodajnim mjestima.

 

 

 

449 thoughts on “Pušten 4G signal u Prozoru

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!