JAVNI POZIV: finansiranje projekata udruženja raseljenih lica, povratnika i izbjeglica iz oblasti kulture i sporta

Na osnovu člana 56. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (,Službene novine Federacije BiH”, broj: 35/05), a u cilju transparentnog provođenja programa financiranja projekata udruženja raseljenih lica, povratnika i izbjeglica iz oblasti sporta i kulture, usmjerenih na unapređenje položaja i statusa ovih kategorija društva, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, objavljuje:

JAVNI POZIV

za financiranje projekata udruženja raseljenih lica, povratnika i izbjeglica iz oblasti kulture i sporta, usmjerenih na unapređenje položaja i statusa ovih kategorija društva.

Predmet javnog poziva je prikupljanje prijava za sufinanciranje projekata udruženja raseljenih lica, povratnika i izbjeglica iz oblasti kulture i sporta, usmjerenih na unapređenje položaja i statusa ovih kategorija društva.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu ostvaruju udruženja , koja u svom članstvu imaju raseljene osobe, povratnike i izbjeglice, odnosno udruženja čije su programske aktivnosti usmjerene na unapređenje kvaliteta zivota ovih kategorija našeg društva.

Prijedlog raspodjele i isplate namjenskih sredstava iz tačke I ovog poziva vršit će se u skladu sa općim i posebnim kriterijima iz sredstava utvrđenim Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu iz » Tekući transferi pojedincima — Transfer za raseljena lica i povratnike”.

TEKST JAVNOG POZIVA

OBRAZAC PRIJAVE 2019

265 thoughts on “JAVNI POZIV: finansiranje projekata udruženja raseljenih lica, povratnika i izbjeglica iz oblasti kulture i sporta

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!