JP JAVNI-PRIJEVOZ: Uskoro besplatan prijevoz za građane naše Općine

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća usvojena je posebna tačka dnevnog reda na kojoj je predstavljen program prijevoza građana. Za realizaciju programa prijevoza građana određeno je preduzeće “Javni prijevoz” d.o.o. kojem je osnivač i vlasnik Općina. “Javni prijevoz” će dinamiku prijevoza, stajališta, te detaljna vremena polaska i povratka utvrđivati sa mjesnim zajednicama i mještanima naselja na koje se program odnosi urediti u probnom periodu. 

“Javni-prijevoz” d.o.o. sa 1. 12. 2019. god. počinje probni period u kojem će se utvrditi detalji dinamike prijevoza, stajališta, vremena polazaka i povrataka, te konačne detalje predstaviti Općinskom vijeću i zatražiti suglasnost za isto. Probni period će trajati do 30. 6. 2020. god. S toga, ovim putem pozivamo mještane iz naselja na koja se program odnosi da se maksimalno uključe u ovu aktivnost, kako bi se mreža javnog gradskog prijevoza što skorije kreirala u što kvalitetnijem i svrsishodnijem obliku. Naravno, u samim počecima realizacije ove aktivnosti sve učesnike molimo za strpljenje i saradnju, a mi iz “Javnog prijevoza” obećavamo da ćemo se maksimalno zalagati za što bolji kvalitet spomenutih usuga”.  – kazao je za naš portal Muamer Kukić, direktor preduzeća “Javni prijevoz” d.o.o.

Javni prijevoz raspolaže s ukupno 6 visoko kvalitetnih voznih jednica. Tu su dva  velika autobusu sa  50  sjedećih  mjesta, dva srednje veličine 30 – 35 sjedišta  te  dva mini-busa sa 20 sjedeći mjesta. Društvo trenutno obavlja posao u izvanlinijskom saobraćaju, pokriva neke od linija prijevoza osnovnih škola, te cjelokupni prijevoz učenika Srednje škole Prozor.

„Općina već duži period plaća troškove prijevoza učenika osnovnih škola i učenika Srednje škole Prozor. Uspostavom općinskog poduzeća za javni prijevoz stekli su se uslovi da organizujemo i prijevoz naših  građana iz seoskih naselja koji će tako lakše stizati do Doma zdravlja, pijace, Općine i slično. Uspjeli smo se izboriti za novac kojim možemo sve ovo platiti, i sa te strane nemamo nikakvih problema“, riječi su Načelnika, dr. Jozo Ivančević.

254 thoughts on “JP JAVNI-PRIJEVOZ: Uskoro besplatan prijevoz za građane naše Općine

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!