U novootvorenom Tepih Servisu u Prozoru zaposlene osobe sa invaliditetom

Društvo „ Poslovno savjetovanje“ d.o.o. Prozor je organizovalo svečani prijem u povodu početka rada „Tepih servisa 24“. Radi se o projektu koji je podržao Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u cilju zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

U ime Osnivača Društva goste je pozdravio mr.sci Kenan Dželilović:“ Poslovno savjetovanje je osnovano u maju 2009. godine kao porodična firma. Pored računovodstveno – savjetodavnih poslova, bavimo se prodajom i servisiranjem fiskalnih uređaja, te iznajmljivanjem vozila (rent-A-car), a „Tepih servis 24 „ je naš novi projekat“ , rekao je između ostalog Dželilović.

Gostima je dobrodošlicu zaželio i Meho Hrinić, direktor „Poslovnog savjetovanja“ koji je govorio o saradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.
„ Saradnju sa Fondom smo ostvarili sredinom 2016 godine kada smo zaposlili 4 RVI .Fond je zatim podržao naša dva projekta , prvi je iznajmljivanje vozila, a drugi „ Tepih servis 24“. Trenutno zapošljavamo 12 zaposlenika, od kojih je 10 osoba sa invaliditetom ( RVI, civilne žrtve rata i neratni invalidi) . Naši zaposlenici su odgovorni prema radnom mjestu, vrijedni , rade kao tim“, istako je direktor „ Poslovnog savjetovanja“.

Zaposlenica Razija Osmić je gluhonjema osoba . Na znakovnom jeziku je zahvalila Fondu za podršku, a „Poslovnom savjetovanju“ za priliku. „ Zaposleni smo suprug i ja. Posao je interesantan. Prezadovoljna sam. Imali smo obuku. Uslovi za rad su odlični. Sigurna sam da će i korisnici naših usluga biti zadovoljni, zato ih pozivam da nam daju priliku“, poručila je Razija, a njenu izjavu je preveo Emir Kulaglić, također zaposlenik.

Meho Hrinić, direktor „Poslovnog savjetovanja“ je uručio zahvalnice za podršku u realizaciji projekata i zapošljavanju osoba sa invaliditetom : Vinku Jeriniću, direktoru Fonda , Ahmetu Baljiću, bivšem direktoru i Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Vinko Jerinić, direktor Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom je istakao dobru saradnju sa „ Poslovnim savjetovanjem“ d.o.o. Prozor i pozvao druge poslodavce da koriste sredstva Fonda i zapošljavaju osobe sa invaliditetom. Najavio je da su osigurana sredstva te da će uskoro biti otvoren prvi poziv Fonda u ovoj godini . Podsjetio je da poslodavci imaju zakonsku obavezu da na 16 zaposlenih imaju zaposlenu 1 osobu sa invaliditetom, u suprotnom trebaju plaćati Fondu poseban doprinos za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Direktor Fonda je zaželio uspješan rad zaposlenim osobama sa invaliditetom .

Uz direktora Fonda Vinka Jerinića, svečanom prijemu su prisustvovali Elvedin Grcić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini HNK, Josip Juričić, pomoćnik načelnika Općine, Pero Kovačević, podpredsjednik Općinskog vijeća Prozor-Rama, Hašim Grcić, predsjednik Kluba SDA u OV Prozor-Rama, Slađan Čakalović, predstavnik BBI Mostar, članice Udruženja žena „ Most“ Jablanica, porodični prijatelji i poslovni partneri na projektu „Tepih Servis 24h“ Prozor, zaposlenici i članovi njihovih porodica i mediji (Radio Rama , Portal Prokrug.ba i RTV Jablanica).

Zaposlenici „Tepih servisa 24 „ su demonstrirali faze mašinskog pranja i sušenja tepiha po najsavremenijoj metodologiji u roku od 24 sata , a sastoji se od trešenja, natapanja u biorazgradivom šamponu, obostranom četkanju i šamponiranju, ispiranju i centrifugiranju, sušenju u komori, završnom češljanu, parfemisanju i pakovanju. Pored Prozora , „Tepih servis 24 “ će usluge nuditi u Jablanici, Mostaru, G. Vakufu/Uskoplju, Bugojnu i Tomislavgradu .
Za više informacija: https://www.facebook.com/poslovno.savjetovanje

534 thoughts on “U novootvorenom Tepih Servisu u Prozoru zaposlene osobe sa invaliditetom

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!