POZIV POLJOPRIVREDNICIMA DA PRIJAVE PROLJETNU SJETVU

Uzimajući u obzir trenutnu situaciju i potrebu povećanja obima poljoprivredne proizvodnje, općina Prozor-Rama u saradnji sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, pružiće podršku za različite programe pokretanja i povećanja obima proizvodnje. Proljetna sjetva ce biti podržana mjerom nabavke repromaterijala koje nisu obuhvaćene drugim modelima poticaja.
Pozivaju se svi  zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji su već obavili ili planiraju proljetnu sjetvu (žitarice, povrće), da se prijave u nadležnu službu općine Prozor-Rama,  za podršku nabavke repromaterijala (sadnog materijala, mineralnih gnojiva, zaštitnih sredstava). Prihvatljivi troškovi  nabavke repromaterijala za proljetnu sjetvu u tekućoj godini su u maksimalnom iznosu  do 1000,00 KM, po korisniku.

Podrška će se provoditi po Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčane podrške po modelu ostalih vrsta podrške, kojim su propisani uslovi i kriteriji za dodjelu sredstava. Korisnici podrške obavezni su posjedovati fiskalni račun za nabavku repromaterijala, da su zasijane površine prijavljene i upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata.

Prijave se vrše do 20.04.2020. godine do 12,00 sati, na propisanom obrascu (ZA-RPS) na e-mail; poljoprivreda@prozor-rama.org ili na telefon; 036/770-552, 036/771-041, u periodu od 9,00 -12,00 sati, gdje možete dobiti i dodatne informacije.

U ovom trenutku nema potrebe dolaziti u zgradu Općine jer se rade preliminarne liste korisnika. U slučaju da niste u mogućnosti elektronski popuniti i dostaviti prijavni obrazac, to će za vas telefonski, prema vašoj izjavi, popuniti službenik.
O ostalim obavezama i kriterijima ostvarivanja podrške obavijestit će se naknadno.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!