Izvještaj Operativnog centra Civilne zaštite Prozor-Rama za 17.4.2020.

Operativni Centar Civilne zaštite općine Prozor-Rama je u protekla 24 sata izdao 32 potvrde o kretanju, a na osnovu Naredbe Kantonalnog Štaba Civilne zaštite o zabrani kretanja građana na području HNK van mjesta prebivališta.

Uposlenici Policijske stanice Prozor-Rama su provjerili i utvrdili da 39 osoba, kojima je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije, poštuju izrečenu mjeru.

U toku izvještajnog perioda , uposlenici DVD-a „RAMA“ su izvršili dezinfekciju 19 dostavnih vozila iz drugih sredina i dezinfekciju javnih površina u gradskom području.

Prema informacijama sanitarnog inspektora, na području naše općine, u proteklih 24 sata , su došle dvije osobe iz Njemačke. Jučer je za 8 osoba istekla zaštitna mjera samoizolacije, a pod zdravstvenim nadzorom je još 41 osoba.

U Domu zdravlja su 16.4.2020. registrovana dva novo pristigla pacijenta koja su stavljena pod zdravstveni nadzor. Sve osobe pod zdravstvenim nadzorom se osjećaju dobro i nemaju simptoma bolesti. Dva pacijenta testirana 15.4. u Domu zdravlja “Rama” su negativni na infekciju Covid-19. Juče nije bilo indikacija za testiranje.

Uposlenici i volonteri Crvenog križa općine Prozor – Rama su tokom jučerašnjeg dana izvršili podjelu 200 zaštitnih maski građanima naše općine.

Molimo sve novo pristigle građane da se putem telefona obvezno jave u Dom zdravlja „RAMA“ na brojeve 036 771 880 ili hitni poziv 124 , kao i policiji 122 , te sanitarnom inspektoru 063 796 332, stoji u izvještaju Operativnog centra Civilne zaštite Prozor-Rama.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!