Nove naredbe Štaba Civilne zaštite HNK-a

Štab Civilne zaštite HNK je na XVI vanrednoj telefonskoj sjednici održanoj dana 16.04.2020.godine, donio naredbe kojima je omogućio poljoprivrednim proizvođačima kao i osobama starijim od 65 godina, a koji imaju poljoprivredna dobra , da nesmetano obavljaju poljoprivrednu djelatnost na prostoru HNK.

Također je dozvoljeno da poljoprivrednici upravljaju mehanizacijom i prevoznim sredstvima za prevoz pčelinjih društava, opreme , materijala i poljoprivrednih proizvoda .

Naredba Kantonalnog štaba Cvilne zaštite HNK se odnosi na poljoprivredne proizvođače, upisane u Registar poljoprivrednih gospodarstava/Registar klijenata za što trebaju imati potvrdu nadležne općinske službe.

Trgovine poljoprivredne opreme, rasadnici i cvjećare su isključene iz naredbe broj: 17-06-16-42/20 od 04.04.2020.godine.

Kantonalni štab Civilne zaštite HNK je naredio Centru za humanitarno razoružanje d.o.o. Mostar, ul. Kralja Zvonimira 16 a, da po potrebi angažuje vozače i vozila za prevoz osoba sa graničnih prijelaza do mjesta koje je određeno u rješenju za karantenu. Opremanje vozača zaštitnom opremom vršit će Kantonalni štab civilne zaštite HNK.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!