Izvještaj Operativnog centra Civilne zaštite Prozor Rama za 21.4.2020. godine

Operativni centar Civilne zaštite je u protekla 24 sata izdao 46 potvrda o kretanju izvan općine Prozor-Rama.

Dana 21.04.2020. godine uposlenici PS Prozor-Rama izvršili su provjeru 27 osoba kojima je općinski sanitarni inspektor izrekao zaštitnu zdravstvenu mjeru samoizolacije i 4 osobe kojima je ista izrečena od Federalne Uprave za inspekciju , te utvrdili da se sve osobe pridržavaju izrečene mjere.

Sanitarni inspektor je informisao Operativni centar CZ da je sa 21.4. istekao zdravstveni nadzor za 3 osobe, a pod nadzorom je još 29 osoba . U općini Prozor-Rama je ukupno 330 lica izašlo iz zdravstvenog nadzora.

Prema informacijama iz Doma zdravlja „Rama“ , posao u ovoj ustanovi se obavlja po dogovorenom rasporedu. Jučer nije bilo osoba sa simptomima infekcije korona virusom , te nije bilo ni testiranih. Četiri osobe , testirane 20.4., su negativne na korona virus. Sve osobe pod zdravstvenim nadzorom su dobro i pridržavaju se propisanih mjera.

U protekla 24 sata uposlenici DVD-a „RAMA“ izvršili su dezinfekciju 14 dostavnih vozila koji dolaze na područje naše općine iz drugih sredina.

Uposlenici Crvenog križa općine Prozor-Rama su podijelili 3 paketa hrane i 4 paketa lijekova osobama koje su u stanju potrebe.

Stanje sa vodosnadbjevanjem i odvozom smeća na području naše općine je zadovoljavajuće, saopćeno je iz JKP Vodograd.

OC CZ Prozor – Rama

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!