Izvještaj Operativnog centra Civilne zaštite Prozor Rama za 22.4.2020. godine

Na osnovu Naredbe Kantonalnog Štaba Civilne zaštite HNK-a od 09.04.2020 godine o zabrani kretanja građana na području kantona, van mjesta prebivališta , Operativni Centar Civilne zaštite općine Prozor-Rama je u protekla 24 sata izdao 19 potvrda o kretanju.

Prema informacijama iz Policijske stanice Prozor- Rama , 28 osoba kojima je općinski sanitarni inspektor izrekao zaštitnu zdravstvenu mjeru samoizolacije i 4 osobe kojima je ista izrečena od Federalne Uprave za inspekciju , poštuju izrečene mjere.

Uposlenici DVD-a „RAMA“ su izvršili dezinfekciju 11 dostavnih vozila koja dolaze na područje naše općine iz drugih sredina.

U Domu zdravlja ,22.4.2020. , nije bilo pacijenata sa simptomima infekcije korona virusom. Telefonski kontaktirane osobe pod zdravstvenim nadzorom su dobro i pridržavaju se propisanih mjera. U toku jučerašnjeg dana nije bilo dolazaka u našu općinu iz drugih zemalja, saopćeno je iz DZ.

Sanitarni općinski inspektor je informisao Operativni centar da je jučer istekao zdravstveni nadzor za 25 osoba , a pod ovom mjerom su još 4 osobe. Iz zdravstvenog nadzora je izašlo ukupno 355 osoba.

OC CZ Prozor – Rama

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!