OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE PROZOR-RAMA IZVJEŠTAJ ZA 7.5.2020.

  • U izvještajnom periodu nije zabilježen dolazak osoba iz inostranstva na područje naše općine.

3 osobe su izišle iz zaštitne zdravstvene mjere samoizolacije, a još 39 osoba se nalazi pod zaštitnom zdravstvenom mjerom i zabranom kretanju u trajanju  14 dana.

Po naredbi Federalnog štaba Civilne zaštite sve osobe koje dolaze iz inostranstva na područje naše općine obavezne su se javiti Civilnoj zaštiti (tel.121) , Domu zdravlja (tel. 124) i HES (tel. 036 771 880).

  • Uposlenici  Policijske stanice Prozor-Rama izvršili su provjeru 40 osoba kojima je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije i utvrdili da se sve osobe pridržavaju izrečene mjere.

Postupajući po Odluci Štaba Civilne zaštite općine Prozor-Rama , službenici Policijske stanice izrekli su prekršajni nalog jednoj osobi zbog kršenja Odluke o zabrani ribolova u mjestu Podbor na Ramskom jezeru.

  • Uposlenici DVD-a „Rama“ izvršili su dezinfekciju 13 dostavnih vozila koja dolaze na područje naše općine iz drugih sredina .
  • U Domu zdravlja je obavljen uobičajeni broj pregleda i intervencija.

Nije bilo pacijenata sa simptomima sumnjivim na korona infekciju i nije bilo testiranih.

6.5.2020. je testirano 6 pacijenata, od čega su 4 ponovljena testiranja osoba koje su prvi put testirane u karanteni u Mostaru. Svi testirani i retestirani su negativni na korona virus.

Osobe pod zdravstvenim nadzorom su telefonski kontaktirane i dobrog su zdravstvenog stanja.

  • Dana, 07.05.2020 godine u Crveni križ općine Prozor-Rama organizovao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvalo 48 građana naše općine , a prikupljeno je 39 doza krvi.
  • Stanje sa vodosnadbjevanjem i odvozom otpada na području naše općine je zadovoljavajuće.
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!