Operativni centar Civilne zaštite općine Prozor-Rama – izvještaj za 20.5.2020. godine

Policijska stanica

Uposlenici Policijske stanice su provjerili i utvrdili da 49 osoba ,kojima je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije, poštuje izrečenu mjeru.

Dom zdravlja

Rad u Domu zdravlja se postepeno normalizira.

Provodi se vakcinacija djece, kontrolni pregledi hroničnih pacijenata, laboratorijske pretrage i konsultativno-specijalistički pregledi.

Sve se radi uz obavezne mjere predostrožnosti, a pacijente molimo da se telefonski najave na pregled i da se pridržavaju preporučenih mjera, saopćeno je iz DZ.

Zbog simptoma sumnjivih na infekciju korona virusom testirane su tri osobe i svi nalazi su negativni.

Uposlenici Higijensko-epidemiološke službe su kontaktirali i utvrdili da se osobe pod zdravstvenim nadzorom osjećaju dobro.

Naredba Federalnog štaba Civilne zaštite

Naredba broj: 12-40-6-148-8/20 od 17.03.2020. godine, kojom se naređuje da Federalni sanitarni inspektor vozaču vozila u međunarodnom transportu, po dolasku u Bosnu Hercegovinu, na graničnom prijelazu na području Federacije Bosne i Hercegovine, izda rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i izolaciju za vrijeme trajanja boravka u Bosni i Hercegovini koje vozač vozila u međunarodnom transportu navede, a najduže do 14 dana, stavlja se van snage .

Ova naredba stupa na snagu danom donošenja ( 20.5.2020.)

Napomena: Naredba broj: 12-40-6-148-8-1/20 od 28.03.2020. godine, u kojoj se u tački 3. Naredbe, mijenja se i glasi: „Vozači teretnih vozila u međunarodnom transportu i unutrašnjem cestovnom saobraćaju koji je državljanin BiH, dužan je izolaciju u trajanju od 14 dana ili do odlaska na narednu vožnju provesti na adresi prebivališta ili do odlaska na narednu vožnju provesti na adresi koju sam odredi prilikom izdavanja rješenja o izolaciji.

Vozač kojem je određena mjera izolacije, prilikom odlaska na narednu vožnju, dužan je imati Potvrdu o angažovanju vozača, sa navedenim datumom i vremenom početka angažovanja, kojom dokazuje poštovanje mjere izolacije.

Potvrdu o angažovanju vozača izdaje ovlaštena osoba prevoznika, stavlja se van snage.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja ( 20.5.2020.)

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!