VIDEO / MNK “Makljen” počeo sa treninzima

Prvom treningu, nakon skoro tri mjeseca pauze, odazvalo se oko 30 dječaka. Zadovoljni što su ponovo na terenu, vrijedno rade da se vrate u  formu koju su imali prije nego što su prestali trenirati odlukom nadležnih organa, a zbog pandemije korona virusa.

Vedad Isak

“Treniram od 2018. godine, na poziciji sam golmana , navijam za Liverpool , najdraži igrač mi je Mohamed Salah. Volio bi igrati za reprezentaciju BiH.”

Eldar Nevenović

“ Ja sam u Makljenu od 2015. godine, moja pozicija u ekipi je napadač. Navijam za Barcelonu, a najdraži igrač mi je Lionel Messi. Naravno da bi volio igrati za reprezentaciju BiH.”

Ibro Plecić, trener u MNK “Makljen”:

”Zbog pandemije COVID-a mališani su očito malo “ispali” iz forme, sami su priznali da su vrijeme većinom provodili igrajući igrice  Inače, dobro se  poznaju s obzirom na činjenicu da većina pohađa OŠ “Alija Isaković” i dosta njih idu u isti razred. Treninge imamo  2 puta sedmično, utorkom navečer (20.30h) i subotom poslijepodne … od iduće sedmice moguće je održavanje treninga na otvorenom, na terenu ispred Osnovne škole.

Radimo sa dobnim uzrastima : U8, U10, U14 i U16 . Uslovi za treniranje nisu baš idealni jer imamo jedan termin/trening u trajanju od 90 minuta za sve uzraste i nemamo dovoljno prostora za izvođenje pojedinih vježbi .Klub radi na rješavanju ovog problema, u toku je realizacija projekta izgradnje sportskog objekta koji će poboljšati rad kluba .Što se tiče sportskih rekvizita, klub posjeduje svoju opremu i kroz projekte Uprava kluba nastoji obnavljati opremu i postepeno nabavljati svu nedostajuću”.

Amir Bobar, predsjednik MNK “Makljen”:

“ Krajem ovog mjeseca prestajemo sa treninzima u dvorani, prelazimo na beton i treninge vani. U nedelju 14.6. je završnica BH Telekom lige za uzrast U16. Igramo Play off za prvaka, možda i medalju donesemo u naš grad, vidjećemo, vjerujem u naše momke. Pored toga, očekuju nas  turniri, kupovi itd. ”

Prozorski krug 767: Klub je počeo realizaciju projekta “ Makljen arena”?

“Što se tiče “Makljen arene”, kupljeno je zemljiste , 1/1 je vlasništvu kluba. Pratimo i pišemo projekte, čekamo rezultate projekata da vidimo na čemu smo.Treba još finansijskih sredstava da bi sve finalizirali. Ovom prilikom, u ime Kluba i svoje lično, zahvaljujem velikim prijateljima Kluba, presjedniku Općinskog Vijeća Esadu Dželiloviću i predsjedniku Klubu Bošnjaka u Skupštini HNK Elvedinu Grciću, na velikom trudu i zalaganju za ovaj projekat. ”

Prozorski krug 767: Možete li napraviti osvrt na 6-togodišnji rad Kluba?

”Većinu stvari koje smo planirali , ostvarili smo. Ovo sa Arenom će biti “šlag na tortu” u ovom mom mandatu..  Ja sam zadovoljan sa svim, sa djecom, trenerima , roditeljima i sa odnosom Opštine prema nama. Izgradili smo svoje ime, gostujemo na turnirima u našem kantonu i u susjednom SBK. Organizujemo Tradicionalni turnir povodom Dana državnosti BiH, mislim jedan od boljih turnira u okruženju. Od svega je najbitnije da se naša djeca razvijaju u lijepom društvu i okruženju , da upoznaju vršnjake iz drugih gradova. ”

”Hvala i Vama, portalu Prokrug 767, što pratite i podržavate naš rad.”

Treninzi MNK Makljen su organizovani uz pridržavanje zdravstveno-epidemioloških mjera.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!