U prvi razred Osnovne škole „Šćipe“ upisano 8 učenika

U prvi razred OŠ „Šćipe“ upisano je 8 učenika. IX razred su završila 3 učenika, dvije djevojčice i jedan dječak. Učenik generacije je Sejfić Omer iz Kuta, odličan učenik sa primjernim vladanjem koji je učestvovao u svim aktivnostima škole, kazao je za portal Prozorski krug 767 Esad Bobar, direktor Osnovne škole „Šćipe“ .

Prema riječima našeg sagovornika u školskim objektima nastava je prekinuta 13. marta zbog pandemije korona virusa. Slijedeći upute Kantonalnog ministarstva obrazovanja nastavni proces je organizovan putem društvenih mreža (viber grupa) , a nakon određenog vremena , većina učenika u centralnoj školi je uključena u on line platformu „ e-škola“. Komunikacija učitelja sa učenicima u Grevićima je uspostavljena putem mobilnog interneta , a učenicima u Lizopercima materijali su dostavljani na kućnu adresu zbog specifičnih okolnosti.

Bez obzira što učenici i nastavnici nisu imali kvalitetnu informacijsku opremu i iskustvo u on line nastavi , plan i program je realizovan , djeca su bili vrijedna, nastavnici aktivni i na raspolaganju učenicima i roditeljima. Mišljenja sam da smo taj zadatak uspješno realizovali, istakao je direktor Bobar .

Škola u Šćipama je izgrađena 1948. godine i bila je područno odjeljenje OŠ Uzdol.

23.5.1994.  škola je postala samostalna ustanova i taj dan se obilježava kao Dan škole.

Školski objekat  je obnovljen  1996. donacijom Svjetske banke, a područna odjeljenja Kovačevo polje , Duge i Gračanica je renovirala i opremila  Općina. Područno odjeljenje u Grevićima radi u privatnom, a u Lizopercima u vjerskom objektu. Područno odjeljenje na Dugama je privremeno zatvoreno zbog nedostatka učenika. 

Zadovoljni smo odnosom Osnivača prema školi , svake godine se realizuju projekti na opremanju i uređenju škole, prije par godina u školi je uvedeno centralno grijanje, a očekujemo izgradnju fiskulturne sale u Šćipama, rekao je direktor Esad Bobar .

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!