FOTO: Svečanom ceremonijom otvorena džamija u Lapsunju

Jučer (9.7.2016.godine) u selu Lapsunj, općina Prozor svečano je otvorena novoizgrađena džamija.

Program svečanog otvaranja počeo je u 15.45 minuta, a velikom broju prisutnih obratili su se mnogi predstavnici vjerskog, političkog života, kao i predstavnici donatora za izgradju spomenute džamije.

lap3Prigodne govore držali su: izaslanik reisu-l-uleme, muftija goraždanski, Remzija ef. Pitić; muftija mostarski, Salem ef. Dedović; predstavnik Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH, Asmir Neimarlija; predstavnik organizacije En-Nedžat iz Kuvajta, Ibrahim El-Bedr; glavni imam MIZ-a Prozor, Safet ef Pozder; velečasni u župi Prozor, Stipo Knežević; predsjednik Općinskog vijeća Prozor, Esad Dželilović; pomoćnik načelnika općine Prozor, Josip Juričić; predsjednik građevinskog odbora za izgradnju džamije, Suljo Kmetaš.

lap1

Jučerašnjem otovorenju prisustvovao je veliki broj posjetioca koji su došli iz mnogih krajeva Bosne i Hercegovine, a nakon svečanog presijecanja vrpce kojim je džamija i zvanično otvorena, uslijedilo je i klanjanje ikindija namaza.

lap2Potsjećamo da je džamija u Lapsunju izgrađena sredstvima Halida Ahmeda el Sejida, kroz međusobnu saradnju Ministarstva vakufa Kuvajta i Vakufske direkcije Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

446 thoughts on “FOTO: Svečanom ceremonijom otvorena džamija u Lapsunju

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!