Organizacioni odbor za izgradnju spomen-obilježja šehidima Kovačeva Polja iskazao zahvalnost Sulejmanu Duvnjaku

Iz Organizacionog odbora za izgradnju i otvorenje spomen-obilježja šehidima Kovačeva Polja dobili smo informaciju da su sve pripreme za sutrašnje otvorenje spomenika uspješno završene.

Naime, Organizacioni odbor nam je posalao jedan dopis u kojem pozivaju sve koji su u mogućnosti da sutra posjete ovo lijepo mjesto na zapadu naše općine. Poseban akcenat u ovom dopisu stavljen je na izricanje velike zahvalnosti čovjeku koji je sam odradio najveći dio posla prilikom izgradnje spomen-obilježja. Riječ je o mještanu Kovačeva Polja, Sulejmanu Duvnjaku, koji je uz pomoć svojih komšija odradio glavninu radova na spomeniku, bez ikakve novčane naknade. Ono što je posebno vrijedno spomena, jeste i činjenica da je kako stoji u dopisu, Sulejman veliki dio posla obavio u mjesecu Ramazanu, iako je svaki dan ovog mubarek mjeseca postio.

Organizacioni odbor i mještani Kovačeva Polja na ovaj način su iskazali svoji iskrenu zahvalnost Sulejmanu, na ovom svake hvale vrijednom djelu.

suljo

Napominjemo da program svečanog otvorenja spomen- obilježja šehidima Kovačeva Polja počinje sutra u 12.15 sati, prema sljedećem rasporedu:

  • 12.15 h- Učenje Jasina
  • 12.40 h- Obraćanje Ibrahim ef. Hodžića, mjesnog imama
  • 12.45 h- Obraćanje Safet ef. Pozdera, glavnog imama MIZ-a Prozor
  • 13.00 h- Podne namaz i učenje mevluda

Nakon toga za prisutne će biti organizovan ručak.

 

358 thoughts on “Organizacioni odbor za izgradnju spomen-obilježja šehidima Kovačeva Polja iskazao zahvalnost Sulejmanu Duvnjaku

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!