Manifestacija “Volimo te, naš Resule”: Održana tribina o Muhammedu a.s., te promocija Muslimove zbirke hadisa s komentarom

Danas je u Čaršijskoj džamiji u Prozoru, u sklopu manifestacije „Volimo te, naš Resule“, organizovana tribina o Muhammedu, a.s., te promocija Muslimove zbirke hadisa s komentarom. Gost tribine, ujedno i prevodilac spomenutog djela bio je dr. Šefik Kurdić.

Dr. Kurdić je vrlo nadahnuto govorio o Muhammedu, a.s., njegovoj misiji i sunnetu, citirajući i komentarišući hadise iz Muslimove zbirke. Na kraju se osvrnuo i na samu zbirku koja je uz Buharijin Sahih nezaobilazan izvor islamskog učenja. Tribina, ali i prezentacija Muslimove zbirke hadisa te način na koji je to prezentovao dr. Kurdić ostavili su snažan dojam na prisutne, koji su s pažnjom slušali svaku riječ našeg predavača.

13

Medžlis Islamske zajednice Prozor se najtoplije zahvaljuje dr. Šefiku Kurdiću što je svojim prisustvom uveličao i upotpunio sadržaj manifestacije.

Tekst: Safet Pozder

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

371 thoughts on “Manifestacija “Volimo te, naš Resule”: Održana tribina o Muhammedu a.s., te promocija Muslimove zbirke hadisa s komentarom

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!