Završen kurs ljetnih tehnika spašavanja u organizaciji GSSuBiH: Elmin Islamović uspješno položio završni ispit

Vikend koji je iza nas bio je rezervisan za završni čin u sklopu Kursa ljetnih tehnika spašavanja. Zadnji vikend kursa održana je završna vježba gdje su polaznici samostalno primjenili sve naučene tehnike i znanja, a i iza toga je slijedio i pismeni završni ispit. Ukupno 12 polaznika pristupilo je obuci, a 11 ih je uspješno prošlo kroz predviđeni plan i program kursa. Pored instruktora i instruktorskih kandidata GSSuBiH kojih je na ovom kursu učestvovalo ukupno 12, podršku kursu je kao i obično pružio instruktor iz HGSS stanice Split, Mladen Mužinić – Frfa.

elmo3Spomenutu obuku uspješno je prošao, i završni ispit položio i Elmin Islamović, inače načelnik GSS-a Stanica u Prozoru. On je i nakon posljednjeg vikenda obuke dao izjavu za naš portal:

“Iako smo volonteri i amateri naš pristup GSS-u je ozbiljan, a obuke su obavezne, jer znanjem povećavamo uspješnost spašavanja. Ovaj vikend nam je uslijedilo testiranje, gdje smo pokazali da možemo raditi samostalno i sa ovom obukom mi smo ustvari ozbiljno ušli u svijet spašavanja. Ovom prilikom želim i da se zahvalim Sabahudinu Spahoviću, načelniku GSS-a Stanica Jablanica i instruktoru GSSuBiH na nesebičnoj pomoći i podršci našoj stanici prilikom realizacije ove obuke.” – kazao je Islamović.

Dodao je kako svi oni koji žele da se bave ovim humanim zanimanjem, kao i oni koji eventualno žele pomoći rad GSS Stanice u Prozoru mogu da se jave na stanični broj telefona: 061 33 70 70 ili na mail: gss.prozor@gmail.com

elmo1

S ovom obukom Elmin je stekao zvanje “spasilac pripravnik”, na čemu mu redakcija našeg portala najiskrenije čestita.

294 thoughts on “Završen kurs ljetnih tehnika spašavanja u organizaciji GSSuBiH: Elmin Islamović uspješno položio završni ispit

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!