Konstituisano Općinsko vijeće Prozor: Esad Dželilović novi-stari predsjednik vijeća

Danas je u prostorijama HE Rama, s početkom rada u 9.00 sati održan nastavak konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Prozor. Na samom početku, svečanu izjavu podnio je vijećnik HDZ-a 1990, Tomislav Džalto, budući da je tek prije par dana dobio uvjerenje o dodjeli mandata od strane CIK-a.

Nakon toga uslijedio je izbor članova Komisije za izbor i imenovanje , te Komisije za statutarna pitanja, Poslovnik i propise Općinskog vijeća.

Nakon spomenutih komisija, na red je došao i izbor predsjednika Općinskog vijeća Prozor, a na ovu poziciju je reizabran Esad Dželilović (SDA). Kao njegovi podpredsjednici izabrani su Pero Kovačević, koji je bio podpredsjednik i u ranijem sazivu, te Jure Tadić, oba iz HDZ-a 1990.

ov9Budući da je procedura oko spomenute dodjele uvjerenja za vijećnika Tomislava Džaltu trajala poprilično dugo, a kako bi se taj propušteni period za rad nadoknadio, već za sutra je najavljena druga sjednica Općinskog vijeća Prozor, na čijem dnevnom redu će se naći izbor ostalih radnih tijela vijeća, kao i Nacrt Budžeta za 2017. godinu, te Izvještaj o izvršenju Budžeta za prvih devet mjeseci 2016. godine.

Sutrašnja sjednica počinje u 10.00 sati, također u prostorijama HE Rama.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!