Javni poziv mladima za obavljanje pripravničkog staža

Općina Prozor-Rama i ove godine omogućuje mladim osobama sa višom i visokom stručnom spremom odrađivanje pripravničkog staža. Pored stipendija studentima, prijevoza za učenike osnovnih i Srednje škole Prozor i na ovaj način Općina pomaže mladim osobama. Danas je iz ureda načelnika općine upućen Javni poziv kojeg donosimo u cijelosti.

JAVNI POZIV
za odrađivanje volonterskog rada u Općini Prozor-Rama za 2017. godini

Pozivaju se sve nezaposlene osobe visoke i više školske spreme koje nemaju radnog iskustva u struci, a nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, da iskažu svoj interes za volontiranje, radi stiecanja radnog iskustva u struci.

Volonterski rad bi se obavljao u gospodarskim subjektima, javnim preduzećima i ustanovama i nevladinim organizacijama koje iskažu namjeru i mogućnost angažovanja volontera, te u tijelima uprave općine Prozor-Rama.

Odabir kandidata izvršiti će se u skladu s budžetskim sredstvima i potrebama subjekata u kojima bi se obavljao volonterski rad. Prava i obaveze volontera i općine Prozor-Rama sa kojom volonteri sklapaju ugovor bit će uređene istim.

Prijavni obrazac može se preuzeti na šalter sali općine Prozor-Rama ili na općinskoj web stranici. Uz popunjeni obrazac za prijavu potrebno je dostaviti i ovjerenu kopiju diplome o stečenoj stručnoj spremi, uvjerenje o nezaposlenosti izdane od strane Zavoda za zapošljavanje i uvjerenje o prebivalištu na adresu:

Općina Prozor-Rama
Ured Načelnika
Kralja Tomislava bb
88440 Prozor-Rama
BiH
Sa naznakom: „Prijava na Javni poziv za odrađivanje volonterskog rada u Općini Prozor-Rama za 2017. godinu.“

Rok za prijavu na konkurs vezan je uz budžetska sredstva koja je općina Prozor-Rama predvidjela za volontiranje i potrebama subjekata u kojima bi se obavljao volonterski rad.

Konkurs će biti objavljen na oglasnoj tabli i web stranici općine Prozor-Rama. Osobe koje su podnijele prijavni obrazac tokom 2016. god. smatrat će se prijavljenima.

NAČELNIK
________________
dr. Jozo Ivančević

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE.

341 thoughts on “Javni poziv mladima za obavljanje pripravničkog staža

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!