NAJAVA: PETI „MEMORIJALNI POZIVNI TURNIR ADNAN BRKIĆ- STRUJA“

Na e-mail adresu naše redakcije stigla je najava ovogodišnjeg, petog po redu Memorijalnog pozivnog turnira Adnan Brkić- Struja od strane Udruženja građana Prozornet, koje i ovaj put potpisuje organizaciju, ovog, sada već tradicionalnog malonogometnog turnira. Tekst najave prenosimo Vam u cijelosti:

Udruženje građana „Prozornet“ u znak sjećanja na velikog čovjeka, našeg sugrađanina i vjernog prijatelja, , rahmetli Adnana Brkića- Struju, koji je kroz svoj portal „Prozor.net“ promovisao našu Općinu u najljepšem mogućem svijetlu, i ove godine organizuje, sada već tradicionalni „5. memorijalni pozivni turnir Adnan Brkić Struja“. Turnir i ove godine organizujemo u saradnji sa MNK-om „Makljen“, a medijski sponzor memorijala je portal „prokrug.ba“.
Peti memorijal će biti u nedjelju 26.3.2017.godine, a održat će se u sali Osnovne škole „Alija Isaković“ u Prozoru.

Planirani protokol turnira:

9,00 – 9,15 / okupljanje učesnika
9,15 – 9,45 / žrijebanje ekipa
9,45 – 10,00 / podjela opreme
10,00 – 10,45 / odlazak na mezar, Dova, polaganje cvijeća
10,45 / otvaranje 5. Mnpt „Adnan Brkić – Struja“
11,00 – 11,15 / revijalna utakmica igrača MNK „Makljen“ (U12 i U14)
11,15 – 14,15 / takmičenje po grupama (13,00 – 13,20 / pauza za podne namaz)
14,20 – 14,45 / polufinalne utakmice
14,50 / utakmica za III mjesto
15,05 / finale
15,30 / dodjela nagrada, zajednički ručak

Napominjemo da u noći sa subote na nedjelju počinje ljetno računanje vremena, pa naše učesnike i posjetioce podsjećamo da pomjere kazaljke na svojim satovima, kako bi na vrijeme stigli na ovogodišnji memorijal.

I ove godine, kao i prethodne upućujemo najiskrenije zahvale općinskom načelniku, dr. Jozi Ivančeviću, te predsjedniku OV-a Prozor, Dželilović Esadu, koji su i ovaj put obezbijedili potrebna finansijska sredstva za održavanje turnira. I ove godine smo obezbijedili vrijedne poklone za sve učesnike, a najuspješnije ekipe će također biti adekvatno nagrađene. Pobjedničku ekipu i ovaj put čeka i prijelazni pehar, koji će im u njihovo jednogodišnje vlasništvo prepustiti prošlogodišnji pobjednici.

Ovim putem upućujemo i zahvalnost Osnovnoj školi „Alija Isaković“ na ustupljenim prostorijama, kao i Policijskoj stanici koja će se pobrinuti za sigurnost ovog događaja, te Domu zdravlja Prozor koji će biti na usluzi u slučaju eventualnih povreda.

Igrajmo Fair play, igrajmo za Adnana!!!

 

324 thoughts on “NAJAVA: PETI „MEMORIJALNI POZIVNI TURNIR ADNAN BRKIĆ- STRUJA“

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!