Vrijeme oblačno s kišom do polovine maja | Prozorski Krug 767

Iako je najavljena stabilizacija vremena krajem aprila,  nestabilno vrijeme, oblaci, kiša i pljuskovi u našoj zemlji bi se mogli zadržati do polovine maja, poručuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
Na prostoru BiH narednih dana, pa sve do 24. aprila doći će do prodora hladne zračne mase, koja će usloviti pretežno oblačno i hladno vrijeme sa kišom i snijegom.
Intenzivnije padavine očekuju se 18. i 19. aprila. Također, kako saznajemo, kiša bi mogla pokvariti i brojnim građanima proslavu 1. maja, Međunarodnog praznika rada.
Generalno će biti nestabilno vrijeme od sutra, što će se zadržati do kraja aprila. Međutim, ne možemo govoriti o stabilizaciji vremena ni početkom maja. Stalno će biti padavina bez lijepog vremena“, kazali su nam iz Odjela za vremenske analize i prognoze FHMZ-a BiH.
Jutarnja temperatura zraka narednih dana kretat će se od -4 do 2 u Bosni, a u Hercegovini do 7 stepeni celzija. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom oko 8, na jugu zemlje do 14. stepeni.

Od 25. aprila, dnevna temperatura će biti u laganom porastu i dosezat će do 18 stepeni.

Izvor: klix.ba

351 thoughts on “Vrijeme oblačno s kišom do polovine maja | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!