Iz Prozora organizovan odlazak na kolektivnu dženazu u Srebrenicu 11.7.

Ovih dana u cijeloj Bosni i Hercegovini se na različite načine vrše pripreme za još jednu kolektivnu dženazu, koja će se i ovog 11.7. održati u Srebrenici. Tako se i ove godine organizuje tradicionalni Marš mira Nezuk-Potočari, kojem će se i ove godine priključiti učesnici iz cijele Bosne i Hercegovine. Također, i ove godine na put ka Srebrenici iz mnogih gradova će se uputiti i biciklisti i motociklisti. Naš sugrađanin Ermin Kulaglić će tako i ove godine biciklom odvesti dugački put od Bihaća ka Potočarima.

Ipak, najveći broj ljudi na kolektivnu dženazu u Srebrenicu tradicionalno dolazi autobusima, odnosno organizovanim prijevozima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Ove godine omogućen je organizovani odlazak na dženazu i iz Prozora, te su za tu svrhu od strane Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Prozor (OPŠIPB) obezbjeđena dva autobusa. U našu redakciju su iz spomenute Organizacije dostavljene informacije, prema kojima su sva mjesta za organizovani odlazak u Srebrenicu popunjena, budući da su se do sada ukupno prijavile 94 osobe.

Autobusi polaze 11.jula (utorak) ispred Konzuma u Prozoru u 03,00h i usput se priključuju zajedničkoj koloni. U svakom autobusu će biti po jedan policajac, autobusi su numerisani od strane MUP-a HNK-a. Kretanje autobusa ka Potočarima diriguje zajednička kolona. Iz OPŠIPB-a Prozor  sugerišu putnicima da ponesu dovoljno tečnosti i hrane, te da budu svjesni činjenice da idu na kolektivnu dženazu, odnosno da budu spremni na eventualne gužve, zastoje i sporije kretanje u saobraćaju, te da se u skladu s tim i ponašaju.

IZ OPŠIPB-a Prozor u našu redakciju su dostavljeni i spiskovi prijavljenih učesnika, pa se oni koji imaju eventualne nedoumice oko rezervacije svoga mjesta mogu provjeriti da li se nalaze na listi prijavljenih:

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!