“Dječja sedmica” obilježena u Prozoru

JU „Centar za osobe s posebnim potrebama“ Općine Prozor-Rama u periodu od 2. do 6.10.2017.godine obilježio je „Dječju sedmicu“.

Program obilježavanja počeo je u ponedjeljak, aktivnošću koja je nosila simboličan naziv „Prezentacija prava djeteta“. U okviru ove aktivnosti korisnicima Centra koji koriste usluge logopeda podijeljeni su „komadi torte“ sa ispisanim porukama o pravima djeteta.

Utorak je održana Likovna radionica, a istu je vodio akademski kipar i profesor likovne kulture, Antonio Džolan. Likovna radionica podrazumijevala je art terapijski rad, pri kojem je crtanjem ukrašavan hodnik Centra. Ovaj vid rada je jako koristan, budući da se kroz rad, iskustvo i slobodno izražavanje osobe koje u njemu učestvuju osjećaju osvježenim, ojačanim, kompletnim, radujući se, te ostvarujući jednu novu vezu sa sobom, svojom okolinom i ljepotom prirode.

U srijedu je realizovana posjeta najmlađem korisniku Centra, uz upoznavanje sa potrebama i poteškoćama s kojima se njegova porodica susreće.

Četvrtak je bio predviđen za Muzičku radionicu, koju je vodila profesorica muzičke kulture, Sonja Cvitanović. Muzička terapija imala je jako pozitivan efekt na korisnike, koji su kroz pjesmu, te druženje sa različitim muzičkim instrumentima zaista uživali.

Program obilježavanja „Dječje sedmice“ završava se danas, prezentacijom aktivnosti sa radionica, u sklopu koje su u hodniku Centra izloženi radovi sa edukativno-kreativnih radionica u okviru projekta „Kroz igru zajedno“.

Projekt je finansiran od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politikem, a opšti cilj istog je promocija prava osoba sa invaliditetom, uz poboljšanje društvene brige za djecu i osobe sa invaliditetom.

JU CENTAR ZA OSOBE S POSEBNIM POTREBAMA OPĆINE PROZOR-RAMA

375 thoughts on ““Dječja sedmica” obilježena u Prozoru

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!