FOTO/VIDEO: Počela Školska liga u malom nogometu

U fiskulturnoj sali Osnovne škole “Alija Isaković” u Prozoru jučer je počeo takmičarski dio malonogometnog takmičenja pod nazivom “Školska liga”. 

Tako su jučer takmičenje u 17.00 sati otvorile ekipe Veleža (Crveni) i Mladosti (Plavi), i odmah na početku imalo se šta za vidjeti. Plavi su vrlo rano poveli sa 1:0, međutim nisu dugo izdržali, te su primili izjednačujući gol. U nastavku se igralo s prilikama na obje strane, ali više fudbalskog znanja i umjeća pokazali  su Crveni, koji su do kraja još tri puta pogađali protivničku mrežu, za konačnih 4:1.  Inače, Liga uključuje 6 ekipa, sačinjenih od učenika koji pohađaju Osnovnu školu “Alija Isaković”, u uzrastu od 5. do 9. razreda.

Školska liga odigrava se drugu godinu za redom, pod dirigentskom palicom nastavnika vjeronauke, Esmira Čajdina, inače voditelja sportske sekcije u čijim okvirima je ovo takmičenje i nastalo. Od početka ove školske godine Esmir je vrijedne učenike ove škole okupio u grupaciju simboličnog naziva “Vjeronauka tim Prozor”, a koja ima za cilj da učenici na praktičan način pokažu kako se može činiti dobro i biti korisnim u svojoj zajednici. Upis u ovu grupu bio je dobrovoljan, a odmah se javio veliki broj učenika, koji su već počeli sa realizacijom pozitivnih aktivnosti. Također, napravili su i FB stranicu (Vjeronauka Tim Prozor) na kojoj objavljuju svoje aktivnosti, kao i kreativne radove članova grupe.

Najuspješnije ekipe i pojedinici Školske lige, kao i vrijedni učenici “Vjeronauka tima” po završetku aktivnosti će biti i prikladno nagrađeni.

Naša ekipa jučer je posjetila otvaranje ovog zanimljivog takmičenja, a tim putem smo za Vas pripremili i video-prilog, uz izjave voditelja Školske lige- Esmira Čajdina, te nekoliko učesnika iste. Video-prilog pogledajte OVDJE.

273 thoughts on “FOTO/VIDEO: Počela Školska liga u malom nogometu

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!