FOTO: Izvještaj sa prve vanredne sjednice Općinskog vijeća Prozor | Prozorski Krug 767

Jučer (utorak, 13.2.2018. godine) je s početkom od 10 sati u zgradi  HE Rama – sali za sastanke, održana prva vanredna sjednica Općinskog vijeća Prozor.
Dnevni red sjednice se sastojao od dvije tačke
, i to:
Prijedlog Odluke o davanju Saglasnosti na prijedlog Sporazuma o utvrđivanju i regulisanju plaćanja iznosa naknade u skladu sa članom 6. Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata sa JP “Elektroprivreda” BiH i davanje Saglasnosti općinskom Načelniku za potpis Sporazuma.

– Informacija o aktivnostima i problematici Javne ustanove Dom za stare i nemoćne osobe “Rama”.

 

Vijećnici su se o prvoj tački dnevnog reda očitovali tako što su jednoglasno podržali dati Prijedlog.

U Sporazumu o utvrđivanju i regulisanju plaćanja iznosa naknade u skladu sa članom 6. Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata sa JP “Elektroprivreda” BiH, između ostalog stoji da saglasne strane utvrđuju da, zaključeno s danom 31. decembra 2017. godine, na ime razlike naknade i usklađivanje naknade na osnovu kriterija potopljene površine i na osnovu kriterija prikupljene vode, JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo, duguje općini Prozor ukupan iznos od 4 330 448,41 KM.
JP Elektroprivreda BiH dd. – Sarajevo se obavezuje da će pomenuti iznos uplatiti na račun Općine Prozor na slj. način:
– 50 % u roku od 8 (osam) dana od dana potpisivanja ovog Sporazuma, i to u iznosu od 2 165 224,21 KM,
– ostalih 50 % duga će JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo isplatiti u 4 jednake mjesečne rate, u iznosu od po 541 306,05 KM, počevši od prvog mjeseca koji slijedi nakon potpisivanja ovog Sporazuma i to do 15. u tom mjesecu.

Po pitanju druge tačke dnevnog reda, vođena je rasprava te su vijećnici donijeli  Zaključak da se na temu problematike Javne ustanove Dom za stare i nemoćne osobe “Rama” sazove tematske sjednica Općinskog vijeća do kraja marta tekuće godine, a da će se tačan datum održavanja odrediti na prvoj slijedećoj redovnoj sjednici Vijeća.

Više fotografija sa jučerašnje sjednice možete pogledati u GALERIJI.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!