Čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor povodom Dana nezavisnosti BiH

Čestitku povodom obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine uputio je i ove godine predsjednik Općinskog vijeća Prozor, gospodin Esad Dželilović. Prenosimo Vam tekst čestitke:

Svim stanovnicima Bosne i Herceegovine, posebno našim sugrađankama i sugrađanima, koji 1. mart doživljavaju u slavljeničkom raspoloženju upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana nezavisnosti naše domovine.

Građani ove zemlje su prije sada već 26 godina odlučno stali na stranu svoje domovine, te su na historijskom referendumu potvrdili njenu nezavisnost i opstanak u vidu zajednice svih njenih ravnopravnih građana. Spomenuta nezavisnost je imala veoma visoku cijenu, budući da su na putu njenog ostvarenja ugašeni mnogi životi, s toga svake godine iznova treba iskoristiti ovu priliku i oživjeti sjećanje, te iskazati zahvalnost svima onima koji su se angažovali u odbrani naše domovine, te ostvarenju njene potpune slobode i nezavisnosti.

Također, ovaj značajan historijski datum je i prilika da ukažemo na njegovu važnost i vrijednost, te da se maksimalno potrudimo da te vrijednosti oživljavamo i živimo s njima, jer samo na taj način novim generacijama možemo osigurati da budu bolje i odgovornije, te da njihova budućnost bude bolja i svjetlija.

SRETAN 1. MART, DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE! 

Predsjednik OV-a

Esad E. Dželilović

 

402 thoughts on “Čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor povodom Dana nezavisnosti BiH

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!