ZAJEDNIČKI IFTARI ULJEPŠAVAJU MOZAIK RAMAZANSKOG ŽIVOTA | Prozorski Krug 767

U organizaciji Vjeronauk tima Prozor, 5.6.2018./1439. hidžretske godine je u sali Osnovne škole „Alija Isaković“ Prozor priređen iftar za učenike, nastavno osoblje i goste.

Doprinos organizaciji iftara su dali Fondacija „Izvor nade“ Sarajevo , Medžlis Islamske zajednice Prozor i Salko Sejfić ,  privrednik koji živi i radi u Sarajevu, a porijeklom je iz Prozora.

Iftar je protekao u jako lijepoj atmosferi , djeca su osjetila radost ramazana i iftara.

Posebno su mirisala slana jela ,somunii kolači uz iščekivanje ezana , zajednički iftar i druženje .

O vrijednosti mjeseca Ramazana i zajedničkih okupljanja govorio je  Safet ef. Pozder, glavni imam Medžlisa IZ Prozor .

U ime Fondacije  „Izvor nade“ Tarik Agetović, direktor je zahvalio na gostoprimstvu i kazao  kako je ovo deveta godina da Fondacija obilazi povratnička mjesta i dijeli radost iftara s povratnicima.

Iza Pilav, direktorica OŠ“ Alija Isaković“ je uručila zahvalnice i priznanja učenicima koji su se isticali u radu Vjeronauk tima Prozor , a svi su dobili nagrade koje su obezbjedili sponzori iftara.

Inače, Vjeronauk timom Prozor rukovodi Esmir Čajdin, profesor islamske vjeronauke  koji je organizovao i bio domaćin  iftara u Prozoru.

Spoznaja vrijednosti određene stvari izaziva njeno poštivanje u srcima ljudi i njihovu želju da to na najbolji način provedu u praksu .

Zajednički iftari uljepšavaju mozaik ramazanskog života , a sigurni smo  da će najmlađi postači pamtiti i radovati se svakom slijedećem.

Više fotografija sa ovog prelijepog druženja pogledajte u FOTO-GALERIJI.

32 thoughts on “ZAJEDNIČKI IFTARI ULJEPŠAVAJU MOZAIK RAMAZANSKOG ŽIVOTA | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!