Održan Narodni iftar u Prozoru, uz promociju knjige “Snijeg u Damasku”, autora Safet ef. Pozdera

Na platou ispred Osnovne škole “Alija Isaković” u Prozoru, sinoć je održan Narodni iftar, koji sada već polahko postaje jedna veoma značajna ramazanska tradicija u našem gradu.

Tako je sinoć u Prozoru zajednički iftarilo oko 600 postača, a prisutni su bili gosti iz Gornjeg Vakufa, Bugojna, Donjeg Vakufa, Jablanice, Konjica, Čapljine, Stoca, Mostara, Sarajeva, te drugih gradova iz gotovo cijele Bosne i Hercegovine. Tradicionalne sofre su kao i prošle godine oživjele nekadašnju tradiciju, a ove godine je posebnom ambijentu doprinijela i kafa iz velike Zlatne džezve. Ezan, kojim je ozvaničen početak iftara proučio je Nazif ef. Garib.

U sklopu Narodnog iftara, sinoć je održana i promocija knjige “Snijeg u Damasku”, autora Safet ef. Pozdera, čiji je izdavač UG “Prozorski Krug 767”, a čime je naše Udruženje napravilo još jedan korak prema naprijed u djelokrugu aktivnosti kojima se bavimo. Promociju je uvodnim obraćanjem najavio predsjednik UG-a “Prozorski Krug 767”, Adem Zečić, koji se i zahvalio svim prisutnim na sinoćnjem druženju. O knjizi su u nastavku govorili sam autor, Safet Pozder, kao i recenzent Esad Bajić, a istu možete naručiti na FB adresi autora: https://www.facebook.com/safet.pozder, po cijeni od 20 KM.

Nakon promocije uslijedilo je zajedničko klanjanje akšam namaza, u sali Osnovne škole, a namaz je predvodio bivši muftija mostarski, Seid ef. Smajkić.

U ime našeg Udruženja, ovim putem se zahvaljujemo svima koji su sinoć došli na iftar i svojim prisustvom ga uveličali. Veliku zahvalnost upućujemo svima koji su dali svoj doprinos i na volonterskoj osnovi bespoštedno pomogli organizaciju ovog događaja, kao i svima s kojima smo na bilo koji način sarađivali kroz aktivnosti vezane za sam iftar. Zahvaljujemo se i onima kojih nema na zajedničkim fotografijama, koje su nastale na samom kraju, a tek nešto malo poslije njihovog odlaska, a isti su nam u toku cijele organizacije bili na raspolaganju, neka nam ne zamjere.

JOŠ JEDNOM, VELIKO HVALA SVIMA!

Više fotografija od sinoć pogledajte u našoj GALERIJI.

394 thoughts on “Održan Narodni iftar u Prozoru, uz promociju knjige “Snijeg u Damasku”, autora Safet ef. Pozdera

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!