Bajramska čestitka predsjednika Općinskog vijeća

Povodom dolazećeg muslimanskog blagdana Ramazanskog bajrama, prenosimo Vam tekst bajramske čestitke upućene od strane predsjednika Općinskog vijeća Prozor, gospodina Esada Dželilovića:

“U povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, svim muslimanima naše općine, Bosne i Hercegovine i dijaspore od srca upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da mubarek dane Bajrama svi zajedno dočekamo u zdravlju i rahatluku, u krugu svojih najdražih, porodice, komšija i prijatelja.

I ovaj Bajram dočekajmo kao vjerničku radost i kao nagradu za naše ibadete i odricanja u odabranom mjesecu Ramazanu, koji mu je prethodio. Bajram je radost za sve istinske vjernike i ljude dobrih namjera, nadahnuće za obnovu ljubavi, vjernosti, izgradnju mira i podsticaj za uspostavljanje što boljih odnosa među ljudima. Ne zaboravimo u bajramskim danima ni one koji  su u stanju najveće potrebe, a to su bolesni, nemoćni i siromašni. Budimo im pri ruci i doprinesimo da i oni čar Bajrama osjete u punom njegovom smislu i značenju.

Također, obilježimo i Dan šehida (drugi dan Bajrama). Posjetimo naše šehitluke, oživljavajući na taj način sjećanje na žrtvu naših najboljih sinova i kćeri, koje nikako i nikada ne smijemo prepustiti bremenu zaborava.

U danima Bajrama budimo spokojni i dostojanstveni, ne odstupajući od naše lijepe islamske tradicije.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

predsjednik OV-a Prozor

Esad Dželilović

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!