JU Centar za osobe s posebnim potrebama općine Prozor obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom | Prozorski Krug 767

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. decembra s ciljem promovisanja razumijevanja problema invaliditeta i mobiliziranja podrške za dostojanstvo, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.
Tema ovog dana je zasnovana na cilju potpunog i jednakog uživanja ljudskih prava i učestvovanja u društvu osoba s invaliditetom, uspostavljenog od strane Svjetskog programa akcije u vezi sa osobama s invaliditetom, usvojenog od strane Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija 1982. godine.
Ovogodišnja tema obilježavanja je “Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti”.
Predstavnice JU Centar za osobe s posebnim potrebama općine Prozor su posjetile JU Dječji vrtić „Ciciban“. Na način primjeren uzrastu predškolske dobi, kroz interaktivne basne, djeca su informisana o osobama s invaliditetom. Stručnjaci su mališane za aktivnost nagradili slatkišima.

308 thoughts on “JU Centar za osobe s posebnim potrebama općine Prozor obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!