Privedena tri lica iz Prozora i jedno iz Mostara zbog sumnjičenja za provalničke krađe u Gornjem Vakufu i Bugojnu | Prozorski Krug 767

Uhapšena četvorka se sumnjiči za provalničke krađe u kuće u Gornjem Vakufu i Bugojnu, kao i za krađe motora i automobila.

Policija iz Bugojna i Donjeg Vakufa rasvijetlila je 19 provalničkih krađa koje su počinjene u ova dva grada i uhapsila kradljivce koji su iz kuća nosili sve pred sobom, uključujući i vozila.

Kako saznajemo, privedeni su Mato Z. (22), Tadija Ć. (24), Ivan Z. (23), svi iz Prozora, te Aldin Š. (28) iz Mostara.

Njima se na teret stavlja osam provalničkih krađa u Bugojnu, devet takvih krađa u Gornjem Vakufu, te još dvije teške krađe u Gornjem Vakufu. Oni su, saznajemo u policiji, iz kuća nosili sve pred sobom, pa su tako iz osam provala u kuće ukrali dva LDC televizora, dvije motorne pile, agregat za električnu energiju, električni kompresor za lakiranje vozila, muzičku opremu, kao i rane elektro-alate i opremu.

Na području Bugojna su počinili devet provalnih krađa u porodične kuće i prateće objekte. U navedenim krađama ukradena su tri LCD televizora, agregat za električnu energiju, motorna pila, motorna kosilica, električna mašina za šišanje žive ograde, aparat za pranje vozila, četiri točka sa pneumaticima od teretnog motornog vozila, ugradbena pećnica i ugradbena ploča, mašina za pranje veša, veća količina suhog mesa, kao i brojni elektro-alati i oprema.

Sve što bi ukrali, od njih bi otkupljivao A. K. iz Travnika.

Osim što su doslovno „opuhali“ kuće, policija uhapšenu četvorku sumnjiči i za krađe motocikala iz kuće i pratećih objekata u Gornjem Vakufu koji su u vlasništvu P. K. Naime, sumnjiče se da su u noći sa 3. na 5. septembar ove godine ukrali tri četverocikla marke „cjongqing shineray“, motocikl marke „piaggio“, kroser marke „yamaha“, zatim jedno odijelo za motocikliste, električnu bušilicu, brusilicu, motornu pilu i sitni alat.

Mjesec kasnije, tačnije 11. oktobra ove godine počinili su još jednu krađu na štetu P. K. iz Gornjeg Vakufa kojem su ukrali automobil „audi“ iz garaže te vozilo marke „suzuki vitaru“, određenu količinu ručnog alata i ručnih radnih mašina, dok je iz porodične kuće ukradena ugradbena električna pećnica, te nekoliko sitnih kućanskih aparata.

Navedenim krivičnim djelima pričinjena je znatna materijalna šteta, a kako saznajemo kuće koje su se našle na meto ove „ekipe“ većinom su u vlasništvu osoba koje žive u inostranstvu.

MUP Srednjobosanskog kantona stoga je apelirao na vlasnike kuća da preduzmu određene mjere i radnje s ciljem zaštite svoje imovine.

Između ostalog, vlasnicima kuća preporučuju da zaduže nekog od rodbine ili prijatelja koji će obilaziti njihovu imovinu i slično.

  • U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i ranje u cilju dokumentovanja i dokazivanja predmetnih krivičnih djela – kazao je potparol MUP-a SBK Hasan Hodžić,

Preuzeto: https://faktor.ba/vijest/pali-provalnici-koji-su-harali-srednjom-bosnom-krali-kucne-aparate-alat-motore-i-automobile/15869

279 thoughts on “Privedena tri lica iz Prozora i jedno iz Mostara zbog sumnjičenja za provalničke krađe u Gornjem Vakufu i Bugojnu | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!