FESTIVAL DJEČIJEG MUZIČKOG STVARALAŠTVA “DJECA ZNAJU PJEVATI 2019.” | Prozorski Krug 767

Centar za obrazovanje, kulturu i sport Gornji Vakuf-Uskoplje pokrenuo je inicijativu za organizaciju Festivala „Djeca znaju pjevati“.

Projekat se odnosi na učenike osnovnih škola sa područja tri općine (Gornji Vakuf-Uskoplje, Prozor, Bugojno). Sadržaj projekta fokusiran je na dječije kreativno muzičko stvaralaštvo. Pored djece kao učesnika involvirana su i poznata muzička imena sa područja navedenih općina i šire. Osim navedenih učesnika planirane su i posjete muzičkih škola i finalista sličnih festivala iz regiona.

Koncept projekta ima za cilj festivalske elemente takmičenja djece u pjevanju i sviranju. Pored toga, plan projekta je realizacija četiri takmičarske večeri, a peta takmičarska večer planira se kao koncertna aktivnost uz promociju finalista iz kategorije zabavne i narodne muzike.

Festival ima inkluzivni karakter jer u direktnu realizaciju uključuje djecu sa posebnim potrebama.

Činjenica da na području gore navedenih općina ne postoje slične festivalske aktivnosti dovoljno govori o potrebi za ovakvim sadržajem. Afirmativnim izražavanjem svojih muzičkih potencijala djeca iz osnovnih škola ovim festivalom dobivaju priliku i mogućnost za izražavanje istih.

Projekat sam po sebi nosi inovativnu vrijednost. Kako smo već naveli ne postoje iste ili slične aktivnosti u gore navedenim općinama i samim tim, projekat je inovativan. Također, nije nam poznato da postoje slični festivali na kantonalnom nivou.

Audicija će biti održana 04.01.2019. Centar za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje u 15:00 sati.

Tok festivala:

18.01.2019. polufinalna večer zabavne muzika,
25.01.2019. polufinalna večer narodne muzika,
01.02.2019. finalna večer zabavne muzike,
08.02.2019. finalna večer narodne muzika.

 

110 thoughts on “FESTIVAL DJEČIJEG MUZIČKOG STVARALAŠTVA “DJECA ZNAJU PJEVATI 2019.” | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!